Het mooie van de seizoenen is ook, dat de vegetatie steeds verandert. Zo zag ik vlakbij het Poortgebouw een gele slijmzwam. Ook wel heksenboter of runbloem genaamd. Deze slijmzwam kan zich verplaatsen en laat dan een slijmspoor achter. Het uiterlijk heeft een onregelmatige kussenvorm. Heksenboter voelt ruw aan en is sponzig, bros en teer.
Er valt zoveel te ontdekken in het bos!
Elke dag een feestje om in het bos te wonen.....

7.00 uur, de wekker gaat, ik spring uit bed, want het is tijd om met Pip, onze Saarlooswolfhond, te gaan wandelen. Pip kijkt mij altijd verwachtingsvol aan, want zodra ik het woord "wandelen" zeg, dan begint ze enthousiast piepend rondjes rond de tafel te rennen....
Ik trek mijn wandelschoenen aan, pak de riem en loop met Pip naar de tuinpoort waar ze aangelijnd wordt.
Daar gaan we..... op ontdekkingsreis....
Als je vanuit het Poortgebouw het bospad voor het Poortgebouw inloopt dan liggen daar 7 grafheuvels. Een grafheuvel is een heuvel uit de late bronstijd (zo'n 300 jaar oud) die werd gebruikt als begraafplaats. De grafheuvel werd gebruikt voor het begraven van een persoon of meerdere overledenen van de gemeenschap. Vaak werd de grafheuvel daarna ook nog gebruikt voor het begraven van resten van later overleden mensen. Deze personen werden in de bestaande grafheuvel begraven, waarbij de grafheuvel soms werd verhoogd. In bepaalde gebieden is er één grafheuvel in het landschap, maar bij het Poortgebouw zijn de grafheuvels in groepen aangetroffen, wat het bospad toch extra bijzonder maakt.urnenveld.